Ürün çekimi nasıl yapılır | Ürün Fotoğrafçısı

Ürün çekimi nasıl yapılır | Ürün Fotoğrafçısı, Bilim ve teknolojide baş döndüren hızla ilerleyiş ürün pazarlama formatlarını da değiştirdi. Ciddi kurumlar ürünlerini pazarlayabilmek için internet sitelerini kullanmaya başladılar. İnternetten güvenli alış verişin önü da açılınca geniş kitlelere ulaşmak isteyen ürün sahibi firmalar internet üzerinden ürünlerini pazarlamaya başladılar. Ürün pazarlamak için ürün tanıtıcı birkaç cümle yazı yazmak elbette yeterli değil. Ürünün en can alıcı noktası ürün fotoğrafı… Profesyonel çekilmiş bir ürün fotoğrafı ürünün daha kolay satılmasında çok önemli bir rol oynuyor. Bunun farkında olan firmalar profesyonel ürün fotoğraflarını çektirmek için fotoğrafçılarla anlaşıyor. Cazip ücretlerle yapılan ürün çekimlerinin ardından ürünler tanıtıcı birkaç yazı ile ve profesyonel fotoğraflarla internet ortamına aktarılıyor. Ürün fotoğrafçılığı internetin her yere girmesiyle gittikçe yaygınlaştı. Ürün sahibi firmalar ürünlerini en iyi şekilde tanıtmak için ürün fotoğrafçılarına ihtiyaç duyuyorlar. Ürün ve katalog fotoğraf çekimi profesyonel her firmanın pazarlama için yaptığı en önemli yatırımlardan biridir. İster dijital ortamda ürün fotoğraflarını yayınlasınlar, isterlerse de katalog fotoğraf çekimi sonucunda bir katalog oluştursunlar, sonuçta profestonel şekilde şekilmiş ürün resimleri müşterilere ulaşmak için çok önemlidir.

Ürün Çekimi profesyonel bir iştir.

Ürünlerin cep telefonları ile amatörce çekilerek siteye konulması ürünlerin satışında olumlu bir etki oluşturmayacaktır. Ürünün kaliteli ve ucuz olması internet ortamında satışı için yeterli değildir. Ürün hakkında müşteride olumlu bir izlenim bırakmanın yolu ürünün görselliğini profesyonelce ön plana çıkarmaktır.

Basitçe Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?

Ürün çekimi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir konulu makalemizde sizlere ürün çekiminde gerekli temel ayarlar ve Photoshoptaki düzenlemeler konusunda bilgi vereceğiz. Ürün çekimi konusu kaliteli fotoğraf çekimi için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Temel basit birkaç püf noktası ile mükemmel ürün çekimleri yapabilirsiniz.

Ürün fotoğrafı herhangi bir ürününün profesyonel fotoğrafçı tarafından profesyonel ekipmanlarla çekilmiş tanıtım amaçlı resimdir. Ürün fotoğrafları günümüzde daha çok e-ticaret sitelerinde ürünlerin tanıtımı için kataloglarda kullanılmaktadır. Ürünlerin fotoğrafları doğru bir şekilde çekildiğinde ve ürünün etkin bir yolla anlatımı yapıdığında satışlarda oldukça olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

Ürün fotoğrafları sanılanın aksine sadece beyaz ürün çekimi için kullanılan materyaller değil çok daha gelişmiş yöntemler ve teknikleri kendi içerisinde barındırmaktadır. Ürün fotoğrafı çekimi denilince bir çok insanın aklına yanlış bir yol olan yukarıda söylediğimiz teknikler gelmektedir. Bu tarz basit ve amatör tekniklerle çekilen ürün fotoğrafları çoğu zaman ürünü yanlış anlatmakta ve beklenilen geri dönüşümü vermemektedir. Durum böyle olunca ürün fotoğrafçısı hizmetini çok iyi seçmeniz gerekmektedir.

Marka olmanın sadece iyi ürün çıkarmakla orantılı olmadığını ve doğru stratejilerle gerçekleştirilen tanıtımların ürünlerin esas değerini ortaya çıkardığını bilen ekibimiz, tecrübesi ve yaratıcı fikirleri ile ürünlerinizi gerçek müşteri kitlesi ile bir araya getiren ürün fotoğraf çekimi hizmetlerine imza atıyor.

Ürün fotoğrafı  bir satıcı için oldukça önemlidir. Farklı alanlarda farklı kullanım teknikleri kendi içerisinde barındırmaktadır. Örneğin katalog için çekilen bir ürün resimi ile web sitesi için çekilen ürün resimleri aynı olmayacaktır. Web sitesi için çekilen resimlerde kaliteden boyut konusunda ödün verilirken Hatta web sitesi için çekilen resimlerde kendi aralarında ayrılmaktadırlar. Örneğin e-ticaret sitesi için çekilen ürün fotoğrafı ile kurumsal bir firma için çekilen resim aynı değildir.

                                                     Ürün Fotoğraf Çekimi

Hangi sektör içerisinde olduğu fark etmez, firmaların hemken hepsi günümüzde üretmekte olduğu ürünlerin çok daha geniş kitlelere ulaşması adına oldukça farklı çalışmaları yapmayı hedeflemekte. Çünkü aksi durumda yani tanıtım işlemlerinin yeterli oranlarda yapılmıyor oluşu sonrasında ürünler ne kadar kaliteli olursa olsun fark etmez asla istenilen satış sonuçları kendini göstermiyor olacaktır. Bu tarz durumların önüne geçilmesi adına ise şimdilerde artık pek çok firmanın yapmakta olduğu çalışmalarda ciddi anlamda değişimler olmaya başladı. Geçmiş dönemlerde ürün fotoğraf çekimi konusuna yeteri oranda özen gösterilmediği için ortaya çıkan sonuçlar asla istenildiği tarzda olmuyordu. Daha sonrasında bir yandan teknolojinin gelişmesi diğer bir yandan ise tüketicilerin ürün seçimi konusunda fotoğraflara çok daha fazla önem vermeye başlaması ile beraber artık markaların büyük bir kısmı bu konuda çalışma yapmaya özen gösteriyor.

           Ürün Fotoğraf Çekimi

Ürünlerin pazarlanması konusunda internet sitelerinin kullanılmasının artış göstermeye başlaması ile birlikte ürün fotoğraf çekimi konusu oldukça ciddi bir seviyelerde çıkmaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise insanların artık internet sitesinde yer alan ürünleri satın almak adına yalnızca burada ürünlerin bulunduğu sayfalarda yer alan tanıtım yazılarını dikkatlice incelemiyorlar. Bununla birlikte fotoğraflı olan ilanlar, müşterilerin ve hedef kitlenin dikkatini çekmeyi başaran ilanlar olarak bilinmektedir. Dolayısıyla firmalar kendilerini rakiplerinden başarılı bir şekilde sıyırmak adına artık ürün fotoğraf çekimlerine hiç olmadığı kadar fazla özen göstermeye başladılar.

           Ürün Fotoğraf Çekimi

Bu konuda yapılacak olan başarısız çalışmaların beraberinde getirmiş olacağı olumsuz sonuçların önüne geçilmesi adına ise firmaların mutlaka ürün fotoğraf çekimi konusunda deneyimli kişiler ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Şimdilerde özellikle büyük firmaların bu konudaki araştırmaları sonrasında en iyi ürün fotoğraf çekimlerinin gerçekleştirilmesi adına birbirinden farklı tekniklerin kullanılmasına özen gösteriyorlar. Fotoğrafçıların ürün fotoğraf çekimi konusunda dikkat etmeleri gereken en önemli ayrıntı ise hiç şüphesiz ki doğru iletişim. Marka ve ürün konusunda ön plana çıkartılması gereken her türlü başlığın not alınması ile birlikte çekimler ile alakalı hazırlığın ilk aşaması da tamamlanmış olacaktır. Pek çok kişi bu konu ile alakalı yapılmakta olan çekimlerin neredeyse birbirinin aynısı olduğunu düşünürler.

           Ürün Fotoğraf Çekimi

Gerçekte ise ürün fotoğraf çekimi yapılacağı zaman çekimlerin reklam, internet siteleri ya da kataloglar arasından hangileri adına gerçekleştirileceğinin belirlenmesinden sonra ise var olan çekim teknikleri arasından hangilerinin kullanılacağına çok daha net bir şekilde karar verilmiş olacaktır. Bu aşamada en önemli olan şeylerin başında ise adımların mümkün olduğu kadar doğru bir şekilde doğru olarak atılması kendine ilk sıralarda yer bulmaktadır. Ürün fotoğraf çekimlerinde en önemli olan şey hiç şüphesiz ki tanıtımı yapılacak olan ürünün net olarak çekilmesini sağlamaktır. Fotoğrafçı bu konuda herhangi bir sorunun ortaya çıkmasını engellemek adına ise ışığı doğru olarak kullanılmalıdır.

           Ürün Fotoğraf Çekimi

Var olan ışığın kaliteli lensler üzerinden ürünlere yönlendirilmesi sonrasında ürün fotoğraf çekimi işlemi daha öncesinde hiç olmadığı kadar başarılı bir şekilde yerine getirilmiş olacaktır. Şimdilerde cep telefonu kameralarının çok daha profesyonelleştirilmeye başlaması ile birlikte insanlar kendi kendilerine bu telefonlar ile çekimleri yapabileceklerini düşünüyorlar. Fakat yapılacak olan bu çekimlerden sonra profesyonel fotoğraf makineleri, ışıklar ve lensler ile gerçekleştirilecek olan çekimler ile basit çekimler arasındaki çekimler arasındaki farklar tahmin edilenden çok daha kolay şekilde görülebilecektir. Yansımanın engellenmesi, konseptin doğru olarak uygulanması sonrasında ise ürün fotoğraf çekimi işlemi tamamlanmış olacaktır. Fotoğrafçı bu fotoğraf arasındaki seçimlerden sonra düzenlemeleri yapınca artık fotoğraflar kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.

Hizmetlerimiz

Yiyecek – İçecek Çekimleri

  • Takı Ürün Çekimleri
  • Aksesuar Çekimleri
  • Dekorasyon Çekimleri
  • Kozmetik Ürün Çekimleri
  • Tekstil Ürün Çekimleri
  • Teknoloji Ürün Çekimleri
  • Teknik Malzeme Çekimleri
  • Ev Aletleri Çekimleri
  • Endüstriyel Ürün Çekimleri
  • Temizlik Ürünleri Çekimleri